לוקיישן ועיצוב
ברוכים הבאים לאחד מהיכלי הבירה המפוארים בארץ. הפורטר אנד סאנס הוא פאב עם מבחר הבירות מהחבית הגדול במזרח התיכון. מסוג המקומות שמבייש את האחרים שקוראים לעצמם פאב ומציעים רק 3 בירות מהחבית. סוף כל סוף מקום שאני יכול להלל כי הרוויח את זה. המקום מעוצב ברוח פאב בריטי, בנגיעות עדינות של חפצי קישוט שמקנים לו את המראה המבוקש. יש כאן מעל ל-4 חללי ישיבה שכוללים בר רחב ידיים, תאי ישיבה מבודדים, וגם שולחנות פזורים. מה שהערכתי באווירת המקום היא התאורה - אתם לא תשבו בחושך, תצליחו לראות את מי שיושב אתכם בשולחן וגם לשמוע אותו. סו פר סו גוד.
החלל בפורטר, רחב ומואר |
אוכל (ובירה)
אתם בטח שואלים את עצמכם למה בלוג מסעדות כותב ביקורת על פאב - הו, שכאן טמונה ההפתעה. לא רק שהפורטר מבטיח בירות נהדרות, מקומיות וזרות אלא גם שאלו שלא היו כאן מעולם, לא ידועים שיש כאן אוכל נהדר! בהיעדר ציפייה, ההפתעה מהרמה של האוכל שמוגש גדולה. הסוד הגדול של פורטר אנד סאנס הוא ההמבורגר הנפלא שלהם. Hands down, מדובר בהמבורגר הטוב ביותר בת"א והוא נופל רק מזה של הסינטה בר בחיפה (עוד סוד שידוע רק לתושבי חיפה - שם מופק אחד ההמבורגרים הטובים בעולם, לא פחות ולא יותר).
הוא כל כך טוב שאני מקדיש את הפוסט הזה כולו למענו.
נתחיל מהלחמנייה, לעיתים קרובות לא תשמעו הרבה דיבורים על הלחמנייה כשמתארים המבורגר (טוב או רע). הסייד קיק יובחן רק בעיני מעטים ובד"כ כאשר הוא יהיה גרוע בלבד. הלחמנייה שמצוותת לקציצה בפורטר מזכירה חלה של שבת, מהסוג עם הקראסט שכוסה בביצה טרופה שניות לפני שהיא נכנסה לתנור לאפייה. הלחמנייה רכה ומתוקה, לא קלויה, ומסוגלת לספוג את מיצי הבשר הנפלאים. עד כאן הלחמנייה.
עכשיו להמבורגר עצמו, הקציצה. יש כל מיני מקומות שמעדיפים ללכת לאיבוד ולערבב כל מיני סוגי בקר ו/או כבש כדי כאילו ליצור איזו קציצה לא מהעולם הזה - מה שבד"כ מסתיים בסתם עוד המבורגר. בפורטר, הבשר עשוי כהלכה, נמס ממש בפה ולא, לא נתקע בשיניים (מישהו אמר וולפנייטס??). לבשר יש טעם חזק של צלייה כהלכה, גם ברמת צלייה נמוכה יותר (תוודאו שאתם מזמינים מדיום ולא יותר).
רוטב ברביקיו שמוכן מאפס במטבח של המסעדה |
לצד ההמבורגר, יש לפורטר בן לוויה שנולד במטבח של המסעדה - רוטב ברביקיו שמוכן מאפס. תשלמו עליו עוד 5 ש"ח ששווים את זה לחלוטין. מעבר לרטבים, הזמנתי גם את הצ'יפס לצד ההמבורגר. במקרה של הצ'יפס, המחמאות נעצרות כאן. אין שום דבר טוב להגיד עליו בגרסתו של הפורטר. הוא עשוי מחתיכות צ'אנקיות של תפו"א, לא מהזן המתאים לצ'יפס וזה מורגש מאוד. הצ'יפס לא קריספי וקראנצ'י, ספוג שמן ורך. איפשהו בין הצ'יפס העייף שתמצאו בשאוורמה ולבין הצ'יפס הקריספי של מקדונלדס.
מעבר לאוכל, הבירות הן תענוג. הזמנו בירות מקומיות שבראשן בלטה ה-IPA של הדנסינג קאמל (Dancing Camel). בירה אדמונית עשירה בטעמי הקשות ועם אחוז אלכוהול שלא מבייש בירה בלגית כבדה. הולכת נהדר ביחד עם ההמבורגר. יש בפורטר גם אחלה מנות אחרות, שלא זכו להתייחסות כאן, כמו מנת העדשים והסלמון הנהדרת, אך כשיש כוכב שזורח מעל כולם, אין הרבה מקום לאחרים.תעשו לעצמכם טובה, תקפצו לביקור חובה פה, רצוי עם עוד כמה חבר'ה בשביל האווירה.
IPA של דנסינג קאמל - מבריקה בטעמים |
חדש! - מבחן המים: כמה פעמים צריך לבקש מהמלצרית כוס מים עד שתקבלו אותה - 2
ציון (1-5): 4.
- אוכל - 4
- שירות - 3
- אווירה - 4
- Value for Money - 4
המלצה לחבר'ה: כשבא לכם לרדת על המבורגר ובירה ברמה, רק פורטר.
חשבון:
- בירה (3) - 102 ש"ח
- המבורגר (3) - 174 ש"ח
- רוטב ברביקיו - 5 ש"ח
סה"כ: 281 ש"ח.
פורטר אנד סאנס, הארבעה 14, 03-6244355
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה