יום שבת, 9 במרץ 2013

איטליה הקטנה - ארוחת צהריים, לה רפובליקה די רונימוטי

פפרדלה פאגטו - כבדי עוף, רוקולה וציר בקר

לוקיישן & עיצוב

לה רפובליקה די רונימוטי (באמת שם ארוך) ממוקמת למרגלות אחד ממגדלי היוקרה באיזור רוטשילד בפינת הרחובות מזא"ה-יבנה. האמת שהסביבה, בלי מגדל היוקרה, תואמת את פנים המסעדה: אווירה שכונתית קטנה ושקטה, אך העיצוב מחוץ למסעדה לא מראה לסובבים שיש כאן מסעדה בכלל. עיצוב הפנים מנסה לתת תחושה של ביסטרו קטן, עם מספר שולחנות עץ מצומצם, בר קטן, נקניקים ושוקי פרשוטו תלווים כאביזרי קישוט. חמוד.



חלל המסעדה - שולחנות עץ, שעוני קיר וגופי תאורה גדולים ממתכת

אוכל 

דווקא כאן יש שינוי מעניין - קו האוכל בלה רפובליקה שונה מאיטלקיות אחרות בארץ. האוכל נאמן יותר למקור, לא מנסה להעמיס, לא מטביע את המנות ברטבים ושומר על טעמים נקיים. עד כדי כך שלפעמים הטעמים לא מורגשים מספיק.

יאללה, ניגש לעבודה. לראשונה פתחנו עם מרק שעועית שחורה. המרק שהוגש היה מאוד טרי, עשיר בפטרוזיליה קצוצה, עגבניות שעדיין לא נתנו את כולן למרק, ושעועית שעוד נותנת לך עקיצה בכל ביס. מורגש שהמרק לא התבשל שעות רבות וטוב שכך, זהו לא נזיד אלא מרק שהוא איפשהו בין מינסטרונה לבין מרק חורפי סמיך. נפלא.

מרק שעועית שחורה - בין מינסטרונה למרק חורפי סמיך























לעיקרית בחרתי בפפרדלה פגאטו עם כבדי עוף, רוקולה וציר בקר ושותפי לארוחה בחר בפפרדלה פונגי עם פטריות יער, פורצ'יני, יין לבן ופנצ'טה. לא חלף רגע (רגע!) וצלחות המנה הראשונה שלנו הוחלפו בעיקרית. שתבינו, בעוד הצלחות הראשונות מורדות מהשולחן מיד מונחות המנות העיקריות. כל מלצר מתחיל, ובטח כל שף, צריך לדעת שיש לתת כמה דקות של רגיעה בין מנה למנה. לא נורא, היינו רעבים.


פפרדלה פונגי - פטריות יער, פורצ'יני, ברוטב יין וחמאה עם פנצ'טה



שתי המנות היו יפיפיות. הפפרדלה פגאטו התעטפה ברוטב ציר בקר עדין ועלי רוקולה נימוחים. הרוטב היה טעים אך חלש מדי בטעמים. הכבדים שהוגשו נצרבו כהלכה, אבל בושלו יתר על המידה ואיבדו את המרקם הרך והנפלא כמו שהיו אמורים להיות מוגשים. הפפרדלה פונגי באופן מפתיע דמתה מאוד בטעמיה לפגאטו, למרות שהבסיס לרוטב שונה בתכליתו (ציר בקר לעומת יין לבן וחמאה). כמו כן, שתי הפסטות הוגשו אל דנטה אך ממש לא הבריקו בטעמים - יצאנו בתחושה של פספוס על העיקריות.




לקינוח לקחנו את הפנה קוטה קרמל ופולי קפה וסורבה פירות יער. הקינוחים התעלו על המנות שהוגשו לפניהן, ללא ספק. Simplicity at its best. הפנה קוטה עם הקרמל הפתיעה עם טעמי הקפה והסורבה, הו הסורבה, הוא שקטף את כל הפרסים, פשוט כפית אחר כפית של פירות יער קרירים. באיזשהו מקום זה לא הרגיש כמו גלידה אלא כמו מחית פירות יער מעולה.




בצהריים העיסקית מציעה ראשונה, עיקרית, קינוח וקפה (כן, כל זה) במחיר המנה העיקרית. אחת העיסקיות היותר משתלמות בעיר.

ציון (1-5): 3.5

אוכל: 3.5
שירות: 2.5
אווירה: 3
Value for money: 4

המלצה לחבר'ה: כשרוצים עיסקית משתלמת עם טעמים נאמנים לאיטליה.

חשבון:
פפרדלה פגאטו - 62 ש"ח
פפרדלה פונגי - 62 ש"ח
סה"כ: 104 ש"ח לפני טיפ

קישור למסעדה: תפריט לה רפובליקה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה